Reklam arası bittiyse, sizin vekilliğiniz de bitti”

 Reklam arası bittiyse, sizin vekilliğiniz de bitti”

AKP Balıkesir Milletvekili Sayın Tülay Babuşçu'nun, ülkenin yönetim biçimiyle olarak Doksan yıllık reklam arası sona erdi” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Avukat Abdullah Pekgöz, Sayın Babuşçu bu açıklamasıyla kendisini de yok saymış. 5 Aralık 19

PEKGÖZ, 29 EKİM 1923’TE KURULAN CUMHURİYETİ 90 YILLIK REKLAM ARASI OLARAK ADLANDIRAN AKP MİLLETVEKİLİ TÜLAY BABUŞÇU’YA SERT CEVAP:

“Reklam arası bittiyse, sizin vekilliğiniz de bitti”

AKP Balıkesir Milletvekili Sayın Tülay Babuşçu’nun, ülkenin yönetim biçimiyle olarak “Doksan yıllık reklam arası sona erdi” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Avukat Abdullah Pekgöz, “Sayın Babuşçu bu açıklamasıyla kendisini de yok saymış. 5 Aralık 1934’te, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. 11 Haziran 2011’de de Sayın Tülay Babuşçu AKP Balıkesir milletvekili seçildi. Yani o doksan yıllık reklam arası dediği sürede çıkan kanundan faydalanıp vekil oldu. 90 yıllık reklam arası bittiğine göre kendisi de vekil değil artık!” dedi.

BUGÜNLERE SIFIRDAN GELDİK

Türk Milletinin bu cumhuriyeti yıllar süren yoğun bir mücadelenin ardından kazandığını belirten Pekgöz,  “Doğuda Rus ve Ermeni mezalimi, Trakya’da Fransızların ahlaksızlıkları, Güneyde İtalyanların caniliği, Batıda da Yunan’ın küstahlığını aşa aşa geldik bu günlere. 12 milyonluk nüfusu, limanları ve demiryolları yabancıların elinde, sıfır sanayisiyle, ‘köylü devlet’ Türkiye’den geldik bu günlere. Yalnızca 153 ortaokul ve lisesi olan; okuryazar oranı kadınlarda binde 4, toplamda yüzde 7 olan; ortaokullarda sadece 543 erkeğin, liselerde yalnızca 230 kızın öğrenim gördüğü ve okul çağına gelen çocukların ancak dörtte birinin okula gidebildiği Türkiye’den geldik bu günlere. 337 doktor ve 200 ebenin görev yaptığı, verem, frengi, sıtmanın kol gezdiği bir Türkiye’den geldik bu günlere” diye konuştu.

‘ANNELİK KARİYERİNE’ GERİ DÖNÜN

Atatürk’ün ülkeyi modern bir hale getirmek için birçok devrime imza attığını ifade eden Avukat Abdullah Pekgöz, bu devrimlerin en önemlisinin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin kadınlara bu hakkı veren ilk ülke olduğunu, 5 Aralık 1934’ten bu yana Türk Kadınının en büyük ayrıcalığı olduğunu kaydeden Pekgöz, “11 Haziran 2011’de Sayın Babuşçu da bu yasadan yararlanıp vekil oldu. Kimse 90 yıllık reklam arasında mısır yiyip, gazoz içmedi. Bu durumda, Sayın Babuşçu, size yakışan kadınlar için en güzel kariyer olan ‘annelik kariyerine’ geri dönmeniz ve evde çocuğunuzla ilgilenmenizdir” şeklinde konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız